Jak se bezplatně zvážit na přechodu Mikulov do Rakouska

Komentářů:

3

Z hmotnosti naloženého obytného auta mají někteří obavy a raději se snaží po cestách přes Rakouskou vyhýbat proslulým vážnicím. Ty se sice primárně zaměřují na nákladní auta, ale sem tam zváží vše, co jim přijde pod ruku, tedy vlastně jede po dálnici. Pokuty mohou být citelné, záleží kde a kdo vás při nadváze chytne. Ale zase zdůrazňují, neváží se tak často. Ostatně více si lze přečíst i v článku Hmotnost a vážení, kde jsou shrnuty i zkušenosti lidí s pokutami.

Pokud ale nezvládnete zvážit se před cestou a chcete mít při jízdě po rakouských dálnicích pocit klidu, lze se na přechodu Mikulov zvážit. Volně dostupná váha je součástí první budovy na rakouské straně po přejetí hranice – známého Roadhousu (Route B7 Cafe), kde si mnozí v jeho přední části kupují dálniční známku. Je to ostatně výhodnější než přeprodej v ČR – platíte jen skutečnou cenu bez přirážky.

Pokud ovšem nezahnete na parkoviště pro osobní auta, ale směrem k parkovišti kamionů, tak hned za rozbočením je váha. Údaj si můžete odečíst nad oknem. Stačí jen najet, zastavit, mrknout a popřípadě na parkovišti odstavit vůz a koupit si známku.

Moje auto, vestavba Clever Vario Kids, vážil se synem a beze mne 3120 kg. Naloženo jídlo a pití v přiměřeném množství, oblečení, ferratové sety, 110l vody, plná nádrž nafty, jedna plynová láhev 5kg (používám jen na vaření), odpadní nádrže prázdné. V autě navíc tažné zařízení a další běžná výbava jako kabel na elektřinu, vody apod.

  1. Super tip konečně zjistím váhu svého obytňáku.

    To se mi líbí

  2. Mám rad tyhle články….člověk se tam aspon něco dozví…

    To se mi líbí

Napsat komentář

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com