Uchycení nákladu

Komentářů:

1

Prostor pro náklad ve vestavbě není velký – tedy alespoň ne ten hlavní, snadno přístupný. I tak jsem ale udělal několik úprav:

  • odstranil jsem přepážku mezi ním a uličkou. Zaklapávala se do jakýchsi plastových ližin a měla tendenci při jízdě vydávat různé pazvuky, zejména tedy na nerovnostech. Odstranil jsem ji kompletně, tedy včetně bočních úchytů, takže stěna „kufru“ je rovná a navíc je snadno přístupný z kabiny
  • pro uchycení nákladu jsem na stěny přišrouboval kotvící lišty. Našel jsem tuhle šikovnou sadu, objednal dvě, mírně zkrátil a přichytil.
  • Pro uchycení nákladu lze použít gumicuky, původně jsem používal pružnou šňůru s karabinkami na konci, ale nebylo to úplně ono, Pak jsem náhodou narazil na sadu Abus a ta se mi zalíbila svoji univerzálností. Cenou méně, stojí cca od 430 kč nahoru.

    Koupil jsem si dvě a vhodně si to propojil, takže běžné věci, jako například kanystry na další vodu, sedátka (používáme ty nejjednodušší z Tesca, už několik let) i stolek (Decathlon, nízký) to pěkně přidrží.

    Zbytek těchto gumicuků mam ve dvou pytlíčcích – v jednom lana, v druhém spojky a koncovky. Pytlík je součástí každé sady, vejde se prakticky kamkoliv ve voze. V sadě je několik „lan“ o různých délkách – 60, 80 a 100cm a pak několik koncovek. Každé lano je na obou koncích opatřeno adaptérem, do které se vybrané koncovka zacvakne. Jde to samozřejmě rychle a pohodlně měnit.

V autě to pak vypadá takto:

Samozřejmě, že ve voze jsou další úložné prostory, zejména vedle tohoto kufru je pod postelí další velký krytý úložný box, tam dáváme věci, které zas tak často nepotřebujeme. Hadice na vodu, spojky, elektro prodlužovačky jsou pak v bedýnkách v plynovém boxu místo jedné z lahví (je tam místo pro dvě i tři láhve, ale máme naftové topení, tak na vaření stačí jedna), na dvířka se vešla i jednoduchá kapsa na běžné nářadí:

Poznámka: kotvící lišty a příslušenství lze koupit v mnoha obchodech, včetně těch zabývajících se doplňky pro karavany. Nespecializované obchody ale nabízejí nezřídka širší výběr a lepší ceny, například: https://www.alu-sv.com/cs/zbozi.ep/4000037_listy-upevnovaci/?action=clear

  1. S přepážkou mezi úložným prostorem a garáží mám stejnou zkušenost. Za jízdy rachtá a špatně se vyndavá, když člověk potřebuje do garáže zevnitř. Přepážka se u nás zasouvá zvrchu do dvou kolejniček – jedna dřevěna a druhá hliníková, a když ji chci vyndat, musím nadzvednout trochu matraci a pak ji vytáhnout směrem vzhůru. Nicméně u nás je postel poměrně vysoko, a tak se docela využívá schůdek v této přepážce (zejména děti by se bez něj do postele nedostaly). Takže odstranění nepřipadá v úvahu. Zvažuji, že tu přepážku v místě kolejnice polepím měkkou částí suchého zipu a to by mohlo na hluk zabrat. Na přístupnost prostoru pak řada lidí vymýšlí různé věci jako dvířka, rozdělení přepážky na dva kusy, apod. Ale to asi až časem.

    Líbí se 1 osoba

Napsat komentář

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com