Historie jedné Agentúry, klubu, asociace či kdo ví vlastně čeho…

Komentářů:

11

Upozornění: Článek obsahuje můj pohled, i když podložený fakty kde to jen šlo.
Aktualizace březen 2023 – duben 2024, změněn název a náhled článku, přidávány komentáře, duben – další falešný FB profil

  1. Vývoj do současnosti – od klubů až po asociaci
    1. Několik domén a názvů během pár let
    2. Neexistující spolek
      1. Co to znamená pro tzv. členy
      2. Členové, co neví, že jsou členy
      3. Partneři, kteří neví, že jsou partnery
    3. Zneužití značek
    4. Neexistující živnostenské oprávnění
    5. Veřejně prospěšná činnost jako zástěrka pro podnikání a marketing
    6. Neznalost i vydávání se za jiné
    7. Podezření na zneužití přístupu do neveřejných registrů
    8. Falešné účty na sociálních sítích
    9. Závěr
  2. Vyjádření CNACC alias pana Strnadíka
    1. Poprvé
      1. Stručná odpověď poprvé
    2. Podruhé
      1. Odpověď po druhé
    3. Potřetí
      1. Odpověď po třetí
    4. Počtvrté, popáté ….
      1. Odpověď
  3. Původní příběh z přelomu let 2020/2021
    1. Slevová karta
    2. Původ fotek
    3. Ukradené logo
    4. Fake news
    5. Závěr

Vývoj do současnosti – od klubů až po asociaci

Od napsání tohoto článku uplynulo několik let. Během této doby jsem občas čelil různým rádoby posměšným narážkám a lžím z různých účtů, za kterými šlo tušit vliv zde několikrát zmíněného pána. Protože tyto aktivity neustávají, vzniklo toto volné pokračování a zde již zdaleka nejde jen o krádeže obrázků. Jedním z impulzů pro pokračování byl i povzdech jednoho novináře, proč si karavanisté neudělají mezi sebou pořádek. Ani on nemohl pochopit, jak je možné, že lze takto v roce 2024 v České republice působit.

Aktualizace: David Kolář se důrazně distancuje od CNACC, jeho jméno, fotografie i údajné působení v Kontrolní komisi bylo zveřejněno panem Strandíkem/CNACC bez jeho souhlasu a vědomí. V článku tedy bylo jeho jméno škrtnuto.


Několik domén a názvů během pár let

Původní stránky od doby napsání článku změnili již několikrát doménu. Nejprve na kamskaravanem.eu, poté na http://www.cestujsnami.eu/ a nově přibyli stránky tzv. asociace https://www.cnacc.eu/. Za všemi těmito adresami jsou ale stále ti stejní lidé, často působící třeba na facebooku pod smyšlenými účty. Ty používají k vyvolávaní hádek či zastrašování, jako dobrý příklad poslouží článek Karavaning jako námět pro thriller.

Nově se provozovatel Agentúry Strnadík a syn, toliko jen živnostník Stanislav Strnadík, začal vydávat za Asociaci karavanistů a to jak na stránkách https://www.cnacc.eu/, tak ve svých facebookových skupinách. I na těchto nových stránkách šlo narazit na fotky půjčené jinde, což někdy působilo až komicky – co má ostatně český karavaning společného s kempem ve Velké Británii – Původně byly na stránkách použity fotky zcizené z jiných webů:

Následně začaly úpravy, takže většina cizích obrázků ze stránek zmizela. Lze už tak najít jen zlomky zcizeného obsahu (prakticky už jen z tzv. zelených iniciativ z UK), ten byl nahrazen fotkami z pár setkání tohoto podivného sdružení.

Tato tzv. asociace a její stránky jsou tak jen pokračováním předchozích snah Agentúry nějak vydělávat na českých karavanistech, příspěvky jsou směsí reklamy na různé výrobky (vařiče, kabely apod.), černé kroniky (požáry karavanů, bez hlubší znalosti případů), přehledu různých slev (je zde pár míst nabízejících slevy za pobyt v kempech) a sem tam nějaké více serióznější zprávy. První, co případného návštěvníka přivítalo v minulosti při vstupu na stránky, byl eshop s nálepkami a hračkami. Nálepky jsou amatérským dílem, profesionální grafik by asi zaplakal a chyb v provedení si všimne i laik.Teprve po vyjití aktualizace tohoto článku byla úvodní stránka upravena.

Na samotném prodeji nálepek či služeb, poskytování slev a podobně samozřejmě není nic špatného. Špatné je ale vše kolem, zneužití názvu Asociace, ignorování zákonných pravidel pro působení, vytváření fiktivních partnerů či zneužívání informací.


Neexistující spolek

Skupina lidí kolem pana Strnadíka se na svých stránkách prezentuje pod názvem „ČESKÁ NÁRODNÍ ASOCIACE KEMPINGU A KARAVANINGU z.s „. Takové označení ale nemůže po právní stránce používat, ani více jak po roce od svého vzniku není tento spolek registrován. A to ani jako zapsaný spolek (z.s.), ani jako podnikající osoba.

Výpis z živnostenského rejstříku na jejich stránkách je neplatný a neexistuje, ve spolkovém rejstříku žádná podobná organizace vedena není. Domnívám se, že jejich stanovy schváleny nebyly – od určité doby jsou úřady v ČR velmi citlivé na záměrné skrývání podnikaní za spolkovou činnost. Ostatně, dotazem u rejstříkového soudu lze zjistit, že: „…návrh na zápis spolku do spolkového rejstříku, vedený pod spisovou značkou L 28955/KSBR, na kterou v kontaktních údajích odkazují internetové stránky spolku, byl odmítnut. Nový návrh ve věci tohoto spolku soud neeviduje.

Přeloženo do srozumitelné češtiny: veškeré aktivity tohoto sdružení jménem zapsaného spolku jsou nezákonné, spolek legálně neexistuje a nemůže tedy přijímat a evidovat členy či vyvíjet nějaké další aktivity


Co to znamená pro tzv. členy

V ČR je možné se svobodně sdružovat, podmínkou tedy není založení spolku. Nicméně občanský zákoník chrání zejména členy zapsaných spolků a to ustanovením § 215, odst.2 a to tak, že členové neručí za dluhy spolku. Takové ochrany ale členové tohoto sdružení nepožívají a je možné, že v případě vzniku dluhů či jiných závazků (pokut, škoda vzniklá třetím stranám) by se soud přiklonil k tomu, že vznikla společnost dle § 2716 a tzv. členy by považoval za společníky (byť takový výklad by byl již hodně odvážný). Ti by pak byly za dluhy a závazky odpovědni společně a nerozdílně. Samozřejmě záleží na postupu věřitelů či žalobců a názoru soudu (jak jsem zmínil, považovat stanovy za jakousi společenskou smlouvu je právně odvážné), nicméně pro tzv. členy to znamená při vzniku problémů v nejhorším případě potenciální soudní tahanice a nemalé výdaje, v nejlepším případě minimálně podání vysvětlení na policii či úřadě.

Přístup lidí stojících za celou aktivitou, tedy dle stránek pana Stanislava Strnadíka, Davida Vinklárka, Márie Valové a Jany Strnadíkové je v tomhle krajně nezodpovědný a je zřejmé, že poslední dva, jakožto členové tzv, Kontrolní komise dle svých stanov, hrubě zanedbali své povinnosti a musí jím být známo, že jejich zápis jako spolku byl soudem odmítnut.


Členové, co neví, že jsou členy

Původně v kontrolní komisi byli tři lidé. Po zveřejnění aktualizace tohoto článku se ozval jeden z údajných členů s tím, že jeho jméno i fotografie byly zneužity panem Strnadíkem. Hodnotím kladně, že pan Strnadík tuto informaci po vydání tohoto článku, resp. aktualizace, a reakci dotyčného odstranil, na druhou stranu mu ani nic jiného nezbývalo. Nicméně to vzbuzuje oprávněné pochybnosti o tom, jak byl spolek vlastně založen. Jedná se totiž o člena/nečlena, který měl být přítomen ustavující schůzce. Na fotografiích komise před i po:




Partneři, kteří neví, že jsou partnery

Na své stránce uvádí CNACC dlouhý seznam partnerů. Mezi nimi například ASN Slovensko. Tuto asociaci si pan Strnadík vymyslel, žádná taková na Slovensku neexistuje (lze si ověřit na https://rpo.statistics.sk/rpo). Ta zaregistrovaná přídomek Slovensko nepoužívá. Stejně tak ani Aplikace Caravan Revue, CZ-SK Karavaning Klub jsou subjekty, které si pan Strnadík zkrátka vymyslel.

Část ostatních ani nemusí tušit, že jsou jako partneři uváděni. Pan Strnadík se asi zapojil do některého affiliate programu, tedy při nabízení jejich produktů, případně jejich prodeji, dostává nějaká provize. CNACC příjemcem provizí být nemůže, protože neexistuje.

Známější značky, které více dbají na svou pověst, se od těchto praktik již minulý rok distancovali.



Zneužití značek

V minulosti tato asociace na svých stránkách uváděla jako své partnery jednu známou telekomunikační společnost a banku. Tyto společnosti se ovšem od podobného partnerství důrazně distancovaly a informace o nich, jakožto partnerech tohoto podivného sdružení nesdružení, musely být staženy. Nicméně i nadále zkouší tento spolek-nespolek získat pozornost některé legitimní společnosti, ve větším měřítku se to daří jen v zahraničí.

Na pozoru by se měli mít i další společnosti – poskytnuté informace je pan Strnadík schopen prezentovat jako svoji zásluhu:


Neexistující živnostenské oprávnění

Na svých stránkách tvrdí, že mají oprávnění podnikat, nicméně živnostenské oprávnění, které zde prezentují, je (což by s uvážením historie zapojených osob nemělo nikoho nepřekvapit) je jen zástěrka, nikdy jim nevzniklo a je neplatné. O tom, že žádné takové oprávnění neexistuje, se lze přesvědčit na Portále živnostenského podnikaní (https://www.rzp.cz/verejne-udaje/cs/udaje/vyber-subjektu) a nebo přímo dotazem na Živnostenském odboru Magistrátu města Brna, kde mělo být údajně oprávnění vydáno (nebylo).

Aktualizace: CNACC odkaz na výpis, resp. obrázek výpisu, ze svých stránek jako reakci na tento článek stáhla. Pan Strnadík ale ve svém příspěvku na facebooku zveřejnil jiný, vydaný v Náměšti nad Oslavou (viz jeho reakce na tento článek níže). Ani tento výpis ovšem není platný a pan Strnadík si toho musí být plně vědom.



Veřejně prospěšná činnost jako zástěrka pro podnikání a marketing

Ačkoliv by si lidé ve vedení měli být vědomi, že jejich aktivity nejsou zákonné, přesto lákají ke vstupu do své tzv. asociace a sbírají osobní údaje. Z nich část zveřejňují na svých stránkách – jméno a podobiznu. Pokud se tedy někdo rozhodne do tohoto klubu/asociace registrovat, měl by si přečíst především i zásady ochrany osobních údajů. Z nich je více než zřejmé, že nejde o nějakou neziskovou asociaci, ale o provozování eshopu a zákaznických soutěží…klubová činnost zde hraje tzv. poslední housle. Primární je nějak vydělat, byť za hranou zákona nebo předstíráním různých certifikací. Mimochodem, osobní data lidí, kteří se rozhodli zapsat jako členové, končí u správce, který se nijak netají tím, že tato data použije k marketingovým účelům.



Neznalost i vydávání se za jiné

Předseda tohoto divného spolku-nespolku se rád vydává za něco co není, například při vyjádření pro novináře ze serveru Novinky za funkcionáře Federace campingu a karavaningu (což je zcela legitimní organizace založená již před více jak třiceti lety ) nebo za šéfa tuzemských karavanistů. Přitom podává zavádějící informace, byť naštěstí ne často, jednou se nechala oklamat CNN Prima News, jednou server Novinky*. Na tom všem je zarážející, že nikdo z médii si neověřil ani základní informace z veřejně přístupných rejstříků.

Při své neznalosti si tak troufne tvrdit, že kempovat volně lze i ve Slovinsku, popřípadě rozvíjet své ničím nepodložené úvahy o situaci na trhu. Popřípadě, abych uvedl příklad z poslední doby, „radí“ ohledně výstražných tabulek na nosiče pro kola v Itálii a jak jinak, samozřejmě špatně (viz článek Výstražná tabulka na zadní nosič kol v Itálii – zmatek nad zmatek?). Celkově jeho některé příspěvky působí, jako by snad s obytným autem nebo přívěsem ani nejezdil.

*) Novinky svůj článek po upozornění částečně upravili, následující obrázek zachycuje původní podobu článku

Pan Strnadík se ale rád vydává za odborníka i v jiných oblastech. Například vystavuje certifikáty kvality, kde jako svoji činnost uvádí „Výskum a vývoj v oblasti prírodných a technických vied“ a společnost Moneta Plus s.r.o. je pak uvedena jako „certifikacni autori„. Tzv. „Agentúra Strnadík a syn“ je zcela obyčejný živnostník, zaměřený na správu pohledávek, obchod, poskytování půjček apod. (viz zde) a Moneta Plus pak běžná společnost bez nějaké specializace (více zde).

Amatérský přistup v tom špatném slova smyslu, je bohužel pro vedení této skupinky typický. Je to sice drobnost, ale například označují opakovaně karavanová stání zkratkou STLP, přičemž správně je to STPL. Z frekvence použití na jejich stránkách lze usoudit, že se nejedná o překlep, ale neznalost. U někoho, kdo chce hájit zájmy karavanistů, zarážející, byť, jak již bylo řečené, je to drobnost a podobné chyby se dopouští i jiní.

O něco závažnější jsou pak neúplné zprávy o úpravě pravidel pro převoz kol na zadních nosičích obytných aut v Itálii, kde jsou nakonec podány zcela chybné informace (viz Výstražná tabulka na zadní nosič kol v Itálii – zmatek nad zmatek?)


Podezření na zneužití přístupu do neveřejných registrů

Vedoucí členové pravděpodobně zneužívají přístup do neveřejných registrů například pro získávání osobních údajů na základě registračních značek vozidla. Činí tak zdánlivě pro dobrou věc, napomenutí lidí, co nechali své odpadky v pytli vedle koše (místo v koši) na parkovišti, nicméně zde se jedná spíše o vymýtání čerta ďáblem. Slovo zdánlivě je na místě, v podstatě jim šlo jen o reklamu a přilákání dalších členů. Na otázky, jak se k osobním údajům dostala, odmítla tato divná asociace odpovědět (diskuzi k tématu promazala), nabízí se tedy zneužití buď přístupu přes pojišťovací systémy nebo přes policejní databáze. Obojí je samozřejmě nezákonné a za hranou, neexistující spolek nemá a nemůže mít přístup do neveřejných registrů.


Falešné účty na sociálních sítích

Případné oponenty zvládnou umlčovat, zesměšňovat či dokonce zastrašovat pomocí některého z falešných profilů na FB, případně je v rozporu se svými podmínkami blokovat. Neexistuje samozřejmě přímý důkaz, ale celkové ladění příspěvků, stejné gramatické chyby, zcizené profilové obrázky či přecházení z mužské do ženské role během diskuzí prozrazují, že za profilem nestojí jen jedna osoba, stejně tak i o koho se pravděpodobně jedná. Falešné profily jsou využívány buď k pomlouvání a nebo vyvolávání diskuzí sloužících k poškození legálně podnikajících subjektů. Tohle jsou ty „nejprofláklejší“ z poslední doby – a například logo Eco Camper je ukradené, telefonní číslo také…


Závěr

Pokud bych to shrnul, lidé stojící za původní Agentúrou přišli na to, že nejlepším způsobem pro podnikání v karavaningu je nazvat ji jako asociaci a s formalitami (požadavky zákona) se nezdržovat. Část fanoušků, protože o členech se v tomto případě mluvit asi nedá, naláká slevami, další pak na možnosti být jakoby součástí hnutí za dobrou věc. Zarážející snad jen je, že se i dnes, v době, kdy si lze informace snadno vyhledat a ověřit, se najde stále několik společností, podnikatelů i novinářů, kteří se s tímto divným spolkem-nespolkem dobrovolně spojí.

Stejně jako v roce 2021, kdy se jednalo ale jen o ukradené obrázky, mi nezbývá, než se divit tomu, proč pan Strnadík a lidé kolem něj takhle postupují. Založení oficiálního spolku nebo jiné právnické osoby není v ČR nijak výrazně komplikované a většinu svých aktivity by pak mohli činit naprosto legálně a v souladu se zákony. Vzhledem k tomu, že jeho aktivity již přesahují hranice ČR, bylo by to dobré a žádoucí – vzhledem k možnému ohrožení pověsti naší země, resp. českých karavanistických organizací, v zahraničí.

Vyjádření CNACC alias pana Strnadíka

Poprvé

Pan Strnadík se k článku vyjádřil, bohužel u svého příspěvku vypnul raději komentáře. Takže pro úplnost uvádím níže jak text jeho vyjádření bez úprav, tak svoji odpověď:

Tak se nám zase někdo zřejmě psychicky hroutí 🙂
Štrimpfl, rádo by spisovatel, novinář, influencer, detektiv, historik a nevím co ještě si dal práci s prokázáním „své pravdy“. Trousí takové zaručené zprávy, že asociace neexistuje, že neoprávněně podniká, že falšuje listiny a já nevím co ještě. Tyto všechny hlouposti už troubí do světa nějaký ten čas. Jelikož se mi dostal do chatu díky nejednomu z vás link na další výplody, napíšu pár faktů a tím to uzavřu:

  1. Před pár lety jsem převzal největší facebookovou skupinu o karavaningu. Vyčistil jí od autorů urážek a také od reklamy. To těžko nesli mnozí lidé, kteří skupinu používali jako odrazový můstek pro své aktivity. Vlna nevole polevila, ale „křivda“ v těch lidech zůstala. Nesnesli pocit, že někdo zavřel kohoutek 🙂 Mezi nimi byl i jmenovaný a pár jeho kamarádů. Skupině předurčili zánik a šli zneužívat pohostinost jiných. Nakonec jim bylo znemožněno publikovat i v dalších skupinách.
  2. Samozřejmě jsem byl despota, komunista, troll, fašista a pár jiných označení. Nevadí, nad tím se člověk pousměje. Klub který byl pod mou firmou se nakonec transformoval do asociace a to skoro hned po pocovidovém trvalém návratu do ČR. Dle zákona se podepsaly a ověřili stanovy, zřídilo sídlo a přípravný výbor tvrdě pracoval. Podal se návrh na zápis spolku na Krajský soud do Brna, ten odeslal svou žádost omylem na jinou adresu, posléze i na správnou. Požádal o doplnění oprávnění k výkonu výdělečné činnosti, které následně bylo na základě úpravy stanov i vydáno. Vzhledem k tomu, že v tom čase se k nám přidávaly desítky a pak i stovky lidí jsme se rozhodli rozšířit svou činnost o další aktivity, které by přinášely benefity našim členům.
  3. Po 3 měsíční lhůtě se proces zápisu spolku zastavil s tím, že se rozšíří stanovy, převezme se kemp pro naše členy a spustí se i další služby pro členy zdarma. Už v tom čase si Štrimpfl stěžoval, že nezisková organizace nemůže přeci podnikat 🙂 Nepochodil. Zde jen doplním, že začal úzce spolupracovat s Asociací kempováníí a karavaningu, kterou spoluzakládala, dnes již zapomenutá, Klára Hájek Velinská, neúspěšná influencerka, jenž se pasovala do rádce karavanistů a jaksi přišla o své obytné auto které nesplácela leasingové společnosti. Ale to je její věc. Stále soupeření, útočení, znevažování a lhaní jí dovedlo tam, kde je dnes a to špatně nese zbytek oné asociace, která nás považuje za konkurenci.
  4. Štrimpfl nás nazýval slevovým portálem jen proto, že lidé mohli zdarma čerpat slevy získané právě pro karavanisty. Nevím co ho tak dráždí na tom, když někdo zdarma získá 20% slevu na cestovním pojištění nebo 10% slevu v kempu. Asi ho dráždí, že se zasekli v čase a ne a ne se pohnout vpřed. Posledním fiaskem bylo oznámení, že prosadili v parlamentu snížení ceny mátného pro obytná auta a ono se ukázalo, že se vlastně několikanásobně zvýšilo 🙂 Ale i za to může Strnadík. Úspěch se neodpouští.
  5. Štrimpfl používá jako důkaz článek bývalého poradce bývalého prezidenta SR Kisky se kterým mám dlouholeté spory a který mě označuje za placeného ruského agenta 🙂 Sranda je, že právě jeho šéfa, bývalého prezidenta obvinili a odsoudili pro finanční machinace a vyšetřovali ho pro neoprávněný přepis lukratívních nemovitostí pod Tatrama. Pokud někdo chce odvést od sebe pozornost, vytvoří nějaký problém a to nyní dělá zřejmě i Štrimpfl.
  6. Osobně mi je jedno co kde píše, pro karavanistickou obec neudělal nic, tedy mimo statistiky nárůstu obytných aut v evidenci. Jeho posty lajkne tak do 10 lidí a asi to špatně nese. Vyjádřit se takto krátce mám potřebu proto, aby lidi věděli, že se podává právě nový návrh na zápis spolku a opět i s živnostenským listem tak, aby byl spolek zapsán k 1.4. 2024. Všechny slevy platí a mohou je všichni nadále využívat. Spolek je stále v přípravné fázi a dělá se vše pro to, aby fungoval od prvního dne naplno se vším všudy. A to chce prostě čas. Vždy, když svou prací a pílí někomu berete vítr z plachet, naříká, pláče, kope okolo sebe, propadá hysterii a musí svalit své neúspěchy na někoho, kdo za ně jistě může, na Strnadíka 🙂
  7. Držte se ve zdraví a děkuji všem vizionářům, kteří nepodléhají manipulaci. Osobně je podobné chování lidí z mého okolí hnacím motorem, vždy je to totiž důkaz, že jdu správným směrem. Nenechme si kazit práci neschopností jiných a pokud Štrimpfl je taková odborník, může dohodnout plošné slevy pro karavanisty také, to by bylo totiž přínosné, na rozdíl od tohoto dětinského odboje 🙂 Každý si může udělat vlastní názor a zaujmout stanovisko. I tak myslím, že 99% lidí to nezajímá 🙂 Pokud by se přece jen někdo cítil něčím dotknutý, stačí poslat e-mail na sekretariat@cnacc.eu a jeho údaje o členství můžeme obratem smazat. Každý má právo na svobodnou volbu a respekt.
    Stanislav Strnadík

Stručná odpověď poprvé

Nepovažuji se ani za spisovatele, ani za novináře, natož za influencera či historika. Píšu si blog na téma kempování. Nekomerčně, za své vlastní peníze, pod svým jménem, bez reklam. Mimochodem, napsal jsem i pár článků o zajímavých slevách právě pro karavanisty. Případné lajky mne samozřejmě potěší, ale kvůli nim svůj blog nepíši. Přínos mých článků je na zvážení každého, osobně si myslím, že pár z nich se mi povedlo.

Pan Strnadík neměl žádnou firmu (to by musel být zapsán do obchodního rejstříku). Jedná se o živnostníka a jako takový byl zapsán i v živnostenském rejstříku Slovenské republiky. Ačkoliv byl povinen vystupovat pod zapsaným názvem „Stanislav Strnadík a syn“, používal spíše nazev „Agentúra Strnadík a syn“. Živnost „Stanislav Strnadík a syn“ ukončil 3.5.2023.

Krajský soud v Brně žádost o registraci jeho spolku zamítl. Spolek nezískal živnostenské oprávnění. To jsou snadno dokazatelná fakta a pan Strnadík si musí být vědom, že nemůže navenek žádné spolkové aktivity vyvíjet, natož se za spolek vydávat. Svoji činností porušuje dlouhodobě české zákony (a to nejen ty o spolkové činnosti) a ve své reakci se k tomu, byť mu to asi nedochází, přiznává.

Podruhé

Pan Strnadík se vyjádřil k mé reakci, bohužel u svého příspěvku opět vypnul komentáře. Takže jako předtím, pro úplnost uvádím níže jak text jeho vyjádření bez úprav, tak svoji odpověď:

Dnes trošku poupravím tvrzení jednoho z vedoucích členů Asociace kempování a karavaningu, z.s. M. Štrimpfla, který v hysterii a snaze o vytvoření překážek na cestě k té naší asociaci podlehá slabosti. Trochu ho chápu, protože neumí jinak zpracovat můj názor se kterým se ve veřejné anketě ztotožnila velká část karavanistů. jde o to, že veřejná akketa jasně ukázala, že mnohé problémy v oblasti karavaningu a poškozený veŕejný pohled na karavanisty mají na svědomí právě půjčovny, které zajímá zisk a ne dopad ignorování základního proškolení co se smí a co ne. Přicucnutí asociace ve které je Štrimpfl funkcionářem na vybrané půjčovny, nejlépe dokazuje i fakt, že sídlo má daná asociace na adrese půjčovny karavanů 🙂 Jeho oblíbenou a mnou neuznanou činností je přebírání statistik, které uvádějí počty registrovaných obytných aut v ČR. Tyhle informace dle mého nic nepřinášejí a jejich autor se s tím těžko smiřuje. Ale k věci:

  1. Zneužité média alá Štrimpfl: Někdo mi zavolá a zeptá se na názor, já odpovím. To jak dotyčný redaktor informaci zpracuje a jak mě označí já neovlivním. Telefonáty zvedám se slovy ,,Strnadík, dobrý den“. a předpokládám, že pokud někdo volá, ví komu. Jestli mou osobu následně nazve v článku jakkoli, neovlivním to. Pokud se někdo cítí dotčený, ať požaduje opravu. Takže osočení, že se vydávám za někoho jiného je hodně odvážné a hlavně lživé.
  2. Zneužití značek Vodafon a Raiffeisenbank ala Štrimpfl. Asi si dotyčný neumí představit jak probíhá nastavení a prodej produktů velkých společností a komu dávají prodej na starosti. Oba subjekty jsou uvedeny v mém portfóliu. Vodafon požádal po podání zkreslených informací ze strany Štrimpfla o stažení odkazu a po vyjasnění nic nebránilo další spolupráci, z mé strany již zájem není, já si vážím společností, které vedou racionální lidé. Taková Raiffeisenbanka nebrala na tvrzení dotyčného ani zřetel a její produkty jsou v propagaci dodnes. Ano, za provize, mnohdy nemalé. Přesto jsou pro veřejnost výhodné.
  3. Časté změny domén ala Štrimpfl: Každá doména má vlastní obsah a je časově ohraničena. Obsah, jenž se na ní zobrazuje je označen jako reklamní, nijak se naskrývá a ano, z každého překliku a nákupu jdou provize od 3 do 20%. Tuto možnost má téměř každý, kdo trochu rozumí fungování daných programů. A opět. Nikoho to nestojí nic navíc, naopak, všichni ušetří. Určitě je to lepší, jak psát ,,články“ a vkládat do nich skryté odkazy s kódem a nenápadným doporučením 🙂
  4. Falešný živnostenský list ala Štrimpfl. Pokud by dotyčný jen trochu poznal danou problematiku, věděl by že daný dokument není na portálech veřejné správy, neboť jsou 3 měsíce na jeho uvedení do reálného stavu a to se u nás nestalo především díky mým vlastním pochybnostem o složení výboru. Rovněž stanovy byly schváleny a následně i podepsány.
  5. Pokud by dotyčný mél reálnou chuť, zjistil by, že tvrzení o kempování na divoko ve Slovinsku je možné za daných podmínek a upravují go vyhlášky dotčených oblastí tak, jako například zde ho zakazují. Štrimpfl by měl přestat kopírovat informace z internetu a měl by se věnovat vlastní tvorbě.
  6. Strašení zodpovědností a důsledky ala Štrimpfl. Ne, nikdo ze členů nezodpovídá za nic. Dokonce se netvoří žádné finanční závazky. Naopak je připraven vstup kapitálu tak, aby jsme mohli zajistit slevy pro všechny a plošně na domácí půdě i v zahraničí. Chceme rozšiřovat síť, spojit národní subjekty sdružující kempy a vytvořit lepší podmínky pro cizince u nás a pro nás v zahraničí. Bez podpory cestovního ruchu totiž služby na vyšší úroveň nepostoupí.
    Už zbývá jen otázka Proč je Štrimpfl Strnadíkem tak posednutý. Odpověď dát nemohu. Neznám jí. A ať už je to msta, žárlivost, strach nebo pocit nicoty, trpí tím jen obyčejní karavanisté, které nezajímá pozadí, které zajímá směr a cíl. Trvá to už dlouho a „články“ o pašování zbraní nebo dokonce drog v obytných autech jsou hodně úsměvné, tak jako šíření tvrzení, že Strnadík je ruský agent a placený dezinformátor.
    Místo slídění, špiclování, fabulování a hledání senzací by mohl Štripmpfl udělat také něco prospěšného pro karavanisty obecně a nejen pro pár vyvolených. My jdeme dál vlastní cestou. Všem děkuji za zprávy s podporou. Devět lidí nás na základě „bububu“ Štrimpfla opustilo, ale na druhé straně za poslední 3 dny 36 lidí projevilo zájem být naší součástí.
    Je na čase, aby se dotyčný nad svou posedlostí zamyslel, věnoval čas něčemu užitečnému a nekazil otevírání nových možností v podobě plošných výhod. Posledním přešlapem ze strany „konkurenční“ AKK ČR jsou články, jejihž obsahem bylo oznámení úspěchů 90% úspory na mýtném pro obytná auta. Články o tom, jak prostřednictvím vlivu na zákonodárce dosáhli tohoto nevýdaného úspěchu. nyní je již jasné, že to nebyla pravda a šlo jen o výmysl. Ano, kritizuji podobné chování a vždy budu. Bylo to fiasko.
    Naše asociace a AKK ČR nemá žádné průnikové programové body, není tedy žádnou konkurencí a ani nechceme nikomu konkurovat. Naopak by bylo dobré spolupracovat v oblastech, kde to může být obecně prospěšné. Snažili jsme se například o zmapování areálų kempů v ČR pomocí snímkovacích vozidel vylepšení prostředí na mapy.cz. Plošně se to nepodařilo. Obrátili jsme se na asociaci sdružující kempy, ale ani na třetí pokus to nepřineslo výsledek. Přitom tato možnost by prospěla kempům i návštěvníkům. Proč tedy zaostáváme ve službách v ČR? Možná i díky lidem jako je Štrimpfl a jejich postoji ke spolupráci.
    Na dnešek stačilo. Vím, že mnozí Štrimpfla ignorujete a radíte to i mě, ale bylo nutné zareagovat na jeho další pokus o destabilizaci.
    Komentáře nezapínám, nechci aby se nám tu množily nepatřičné, byť oprávněně použité termíny. My jsme jiní.
    S pozdravem všem a ještě jednou díky za podporu. Stanislav Strnadík
    Na foto je vyjádření ze strany Štrimpfla a z mé strany doložení mého tvrzení. Začerněná pole jsou IP adresy a kódy neurčené veřejnosti.

Odpověď po druhé

Nemám žádný problém s vašim názorem na půjčovny, ten si mějte jaký chcete. Vadí mi vaše metody tzv. podnikání, vaše vyjadřování a vaše jednání. Ale je jen dobře, že jste si ověřil všech cca 2.200 subjektů, které s vaším spolkem/nespolkem sdílejí tutéž adresu, pokud vám vadí stejná adresa u nijak přímo souvisejících právnických osob.

  1. S daným novinářem jsem hovořil, možnost opravy, že jste předsedou FCC jste podle něj měl. Nevyužil jste ji.
  2. Obě vámi uvedené společnosti v minulosti na vašich stránkách https://www.cnacc.eu/ figurovali jako partneři vaší tzv. asociace. Už tam nejsou. Pletete si partnera a prodej/reklamu za provizi.
  3. Postupně jste zkoušel různé názvy a domény pro svůj projekt. Mne za tu dobu stačily vždy jen jeden, SilverOnTheRoad. Pokud si myslíte, že vkládám do článků odkazy s kódem, prosím buďte konkrétní.
  4. Žádný živnostenský list, který jste zveřejnil, není platný. Ani ten z Náměště nad Oslavou. Nemůžete získat platný ŽL bez zápisu do spolkového rejstříku. Zápis vám byl soudem odmítnut. Dále viz bod 6 níže. Pokud podnikáte bez živnostenského oprávnění, asi jste si vědom případných následků. Úmysl takovou činnost později legalizovat obvykle nestačí.
  5. C se týče vašeho vysvětlení situace ve Slovinsku: takto pojaté, tak by bylo možné tvrdit, že divoké kempování je dovolené v každé zemi. Nicméně mám dojem, že panuje obecná shoda, že ve Slovinsku je to (spíše) zakázané a asi nikoho nenapadne dávat tuto zemi v tomto za příklad.
  6. Pokud po odmítnutí registrace spolku pokračujete v činnosti, vztahují se na toto jednání ustanovení o společnosti, viz § 227 nového občanského zákoníku.

Na svém blogu jsem vám věnoval dva články z více jak šesti stovek. Příběh o pašovaní zbraní a drog jste si sepsal pravděpodobně sám, ten článek jen ilustruje vaše běžné metody používání falešných účtů.

Spolupráce lidí je samozřejmě obecně výhodná, jen s vámi asi není možná. Možné důvody, proč tomu tak je, jsou uvedeny v tomto článku. Neobviňujte mne ani jiné z toho, že vám něco kazíme. Já vám vždy jen radil dělat věci poctivě, nelhat a snažit se jednat v souladu se zákonem. Ostatně za to jste mne ze svých skupin vyloučil, podle mého nesnášíte, pokud někdo upozorní na vaše lži a mlžení.

Komentáře pod mým článkem i u mých facebookových příspěvků jsou otevřené 🙂

Potřetí

I když článek vyšel jen jeden a údajně nechává pana Strnadíka v klidu, i tak cítí potřebu již potřetí k němu vydat prohlášení – za chvíli budou tato prohlášení delší než původní text:

Jak nazvat človéka, jenž sleduje naše obecně prospěšné aktivity, doslova slídí, špehuje, ukládá si texty, fotky i jinou grafiku a hlavně píše na všemožné instituce, kde upozorňuje na naší činnost? Myslel jsem, že tohle skončilo v roce 1989. Tady už nejde o běžné špiclování. Je smutné, že se jedná o funkcionáře Asociace kempování a karavaningu, která doslova uvádí: „Asociace kempování a karavaningu, z.s. (AKK ČR) je nezisková organizace založená za účelem podpory moderního rozvoje karavaningu v České republice.

AKK ČR úzce spolupracuje se zákonodárci, obcemi, kraji, médii, ochranáři přirody, významnými firmami z oboru a mnoha dalšími subjekty a institucemi, aby pomáhala zlepšovat podmínky pro svobodné cestování, zvyšovat obecné povědomí o karavaningu a zviditelňovat jeho důležitou roli v cestovním ruchu..“

Tak asi význam těch jejich slov chápu jinak. Tisíce lidí využívající dlouhodobě slevy a možnost něco ušetřit jsou asi pro obecního zpravodaje Štrimpfla překážkou rozvoje cestovního ruchu. Tohle není obyčejná hloupost, to je zákeřnost.

A my? Jedeme dál, věříme v dobrou věc a připravujeme další novinky 🙂 Všem děkujeme za podporu a nakonec musím poděkovat dotyčnému za dobře odvedenou práci. Počet našich příznivců stoupá a nabídky ke spolupráci se množí i bez našich dalších zásluh.

S úctou a poděkováním, Stanislav Strnadík.

Odpověď po třetí

Informace o sobě zveřejňujete sám a jak je doposud vidět, tak i ochotně. Hrátky s falešnými účtu jsou možné na Facebooku, tam se špatně dokazují a navíc se každého kritika lze zbavit zablokováním. Stejně tak je možné v prostředí sociálních sítí různě lhát, mlžit a používat argumenty ad hominem a ad personam, jak ostatně ve svých vyjádřeních předvádíte.

S úředními listinami je to těžší, jejich pravost si lze dneska snadno ověřit. V registru a nebo dotazem u úřadu. To není zákeřnost, to je opatrnost a bohužel, va vašem případě jediná cesta, jak si ověřit, zda lžete nebo ne. . Tento článek tak již pomohl údajnému členu orgánu vašeho spolku – nespolku zjistit, že jste zneužil jak jeho jméno, tak fotografii. A snad se shodneme na základě zde uvedených faktů, že zapsaný spolek nejste a nesmíte jako takový vystupovat; právnická osoba také ne; název asociace byste používat neměl a živnostenské oprávnění na jakoukoliv výdělečnou činnost nemáte.

Počtvrté, popáté ….

CNACC si stále neodpouští možnost jakéhokoliv rýpnutí. Na zmínky o prasatech či záškodnících jsem si již zvykl, novinkou je zatahování těchto sporů na mezinárodní úroveň.

Je skvělé, že se do zviditelnění ČR v zahraničí zapojují i zahraniční státní organizace. V tomto konkrétním případě ctěné Velvyslanectví Malajsie v Praze. Právě z této ekonomicky, kulturně i turisticky rozvinuté země k nám do ČR míří při své cestě napříč světem karavanem posádka se zástupci tamní asociace sdružující karavanisty a zastávku bude mít i na pražském velvyslanectví.

Jde o oficiální projekt a my s lítostí museli odmítnout pozvání k osobnímu setkání. Z jakého důvodu?

Vidíme snahy zejména pana Štrimpfla, člena předsednictva AKK ČR o maximální diskreditaci naší činnosti, kdy nás nazývá „slevovým portálem“ a z nějakého důvodu mu asi vadí, že naši partneři v ČR i v zahraničí poskytují našim členům slevy i jiné výhody. Píše sáhodlouhé pohádky vycucané doslova z prstu a živí tím své pohnuté myšlení. Proč tak činí je evidentní. A protože je jasné, že pan Štrimpfl bude až do oficiálního zápisu na naší činnost vylévat splašky svého svědomí, nechceme, aby takovouto akci svým jednáním poškodil, byť jen nějakými dalšími nesmysly na jeho „blogu“. Naposledy se tak snažil učinit, když jeden z novinářů nazval omylem jinak funkci a název Česká národní asociace kempingu a karavaningu, jako bychom za to mohli my 🙂 Když si jejich tehdejší funkcionářka pletla Vranov a Vrané, bylo to v pořádku 🙂

Velvyslanectví Malajsie jsem situaci vysvětlil a doporučil jim kontaktovat právě asociaci, která v nás vidí nepochopitelně konkurenci. Uvidíme jak se v AKK rozhodnou a jestli z toho nebude jen další „promo“.

Tohle je přesně naší snahou, spojit karavanistický svět bez ohledu na hodnotu karavanů nebo národnost a to se nám zatím daří i díky expertní skupině při Evropské komisi a osobním kontaktům. Chceme komunitu spojovat, ne dělit

Česko – Malajsie… přejeme hodně štěstí a brzy přineseme novinky.

Odpověď

Spojování mého soukromého blogu a legitimní asociace je už trapné. Článek jsem napsal jako soukromá osoba na svůj blog.

Pokud s vámi oficiální subjekty nechtějí spolupracovat, bude asi příčina u vás, ne u mne. Snad víte, že do zápisu do spolkového rejstříku nesmíte v podstatě žádnou spolkovou činnost vyvíjet. Ani vůči velvyslanectví. Přitom ale máte tu drzost se stavět do role ublíženého, který musí něco odmítat a kterému se děje velká křivda.

To dělení komunity děláte ve velkém jen vy, třeba blokováním lidí, aby nemohli přímo reagovat na vaše pomluvy, neboť faktů se zjevně bojíte. Nebo používáním falešných profilů, kradením log, vymýšlením partnerů, neplatnými živnostenskými listy, lhaním o složení výboru, polopravdami, zneužíváním slova „asociace“, o vašem slovníku a způsobu vyjadřování ani nemluvě. Tahle špína je hluboce zažraná a nepůjde snadno odstranit, navíc podle vašich reakcí se zdá, že se o to zatím ani nepokoušíte.

V podstatě mne překvapuje jen to, že se na u nás stále najdou subjekty a lidé, kteří jsou s takovými „hulváty a lháři“ ochotni spolupracovat, nechat se od nich prezentovat či je jakkoli propagovat. Ale třeba vás jen pořádně neznají. Ostatně v tom jim má pomoci tento článek – pokud jim i pak váš slovník a projevy imponují, je v nich asi něco podobně zkaženého.


Původní příběh z přelomu let 2020/2021

Přiznám se, že jednu věc nemám opravdu rád – když někdo obviňuje jiného a bez důkazů. A tak se mi stalo, že mne jistý pan Strnadík, takto majitel Agentúry Stanislav Strnadík a syn začal místo argumentů v diskuzích napadat a obviňovat z kopírování. To mne až tak netrápilo, zdroje se snažím vždy uvádět, nicméně tento pan a jeho agentura převzala jednu z největších skupin věnující se karavaningu na facebooku. Hned po převzetí začali „úřadovat“. Tedy vyhazovat lidi nikoliv proto, že by porušili do té doby platná pravidla skupiny, ale především proto, že mají odlišný názor či postoje než zmíněný pán. I já byl vyhozen. A to už mi nedalo se blíže podívat, co za firmu to vlastně tento pán provozuje.

Pod názvem ČESKO – SLOVENSKÝ   KARAVANING KLUB společnosti Agentúra Strnadík a syn jsou k nalezení webové stránky, kde je okopírováno z různých zdrojů snad vše, co šlo.

Slevová karta

Klub nabízí svým členům klubovou slevovou kartu za €25/625,- Kč. Díky ní pak mohou získat několikaprocentní slevy například na kempy. Ke dni psaní tohoto článku je takových míst v ČR a SR celkem 10. Ano, slovy deset – to má být výsledek dlouholeté činnosti klubu.

Pro srovnání, známá oblíbená slevová karta stojí i s tištěným katalogem kolem 500 Kč a jde ji mimosezonně použít ve více jak 3.000 kempech po celé Evropě. Existují samozřejmě i další slevové karty, některé jsou dokonce k dispozici zdarma. Všechny toho nabízejí podstatně více za méně, s přidanými službami ve formě recenzí, vyhledávačů a pravidelných aktualit. Navíc v celkově mnohem důvěryhodnějším obalu a dohledatelnou historií.

Stránky klubu totiž působí jako by zaspaly dobu. Je mi trochu záhadou, jak mohl na své stránky nalákat vyhlášená místa českého karavaningu, které uvádí v sekci Partnerů. Asi se nechali zlákat vidinou možné propagace, jakkoli to dle mého nemají zapotřebí. To se zkrátka stává, doba není snadná a příslib zaujme. Jde to pochopit. Osobně bych ale nechtěl být spojen s podobnými stránkami.

Začíná to hned nahoře na stránce. Divím se, že nikoho nezarazilo, že na logu je tzv. anglický model karavanu, tedy vozidla s dveřmi na levé straně – ale o tom více níže.

Původ fotek

Naprostá většina obrazového materiálu na stránkách je z jiného prostředí než z prostředí českých a slovenských karavanistů. Pod názvem Naše úžasná komunita je fotka ze srazu australského klubu, tedy lidí, kteří asi netuší, kam až se jejich fotografie zatoulala.

Fotka pro sekci Hodnocení našich zpravodajů zase pochází z placené fotobanky, ze série slovenského fotografa. Ale tu si koneckonců mohli tvůrci webu koupit.

Pro výzvu k přidání se k jeho fb skupině zase Agentura použila fotku z Velké Británie. Je přinejmenším zvláštní, že dle jeho slov dlouholetý klub vlastně nemá své vlastní fotky a obrazový materiál a pomáhá si obrázky ze Spojeného Království a nebo Austrálie. Samotná doména byla registrována v září minulého roku, takže už jen proto je nutné ta slova o dlouhé tradici brát s rezervou – lehce archaický zjev stránek jako by mne vracel kamsi na začátek web designu, i když copyright na patičce hlásá rok 2020.

Zkuste si otevřít nějaké stránky živých spolků, klubů , asociací či komerčních společností u nás a naleznete většinou nejen upravené webové stránky, ale i dostatek původního obrazového materiálu a podrobných informací o členech, životě společenství a chystaných či proběhlých akcích. U komerčních společností je pak profesionální vzhled téměř bez výjimek pravidlem.

Jen z těchto stránek takový pocit nezískáte – je to skládanka různých písem, stylů a fotek odkudkoliv.

V záhlaví stránek se pak na pozadí promítají různá videa z youtube – namátkou z kanálu výrobce karavanů či provozovatelů kempů. Opět zde nejde o nějaký vysledovatelný vztah k vlastnímu klubu, autoři použitých videí je vytvořily k jiným účelům než k zobrazování na stránkách tohoto klubu. Dochází tak ke komickým situacím, kdy je původní text překryt logy a texty vlastníků videa:

V sousedním Bavorsku, v městečku na řece Dunaji, leží jedna karavanová prodejna, existující už nějaký ten pátek. A shoda jejího loga s logem klubu je nápadná, teda až na jednu maličkost – společnost MS Caravaning má na logu zobrazeny běžné evropské karavany.

Jen převrácením třeba ve Photoshopu z toho vznikne anglické obytné vozidlo – tedy s řízením a dveřmi na opačné straně – tedy tak, jak je to vidět na logu Klubu. Modrá barva, asi po Dunaji, zůstala zachována – ostatně i Slovenskem tento evropský veletok protéká.

I samotná kartička je zajímavá svým tvrzením o klubu „pravých“ karavanistů. Asi tedy existují i falešní karavanisté 🙂 . Ti se budou lišit tím, že třeba používají vlastní fotky a loga nepřevrací ve Photoshopu jako ti „praví“.

Je samozřejmě možné, že všechny obrazové materiály jsou zkopírovány a použity naprosto legálně. Jen se opět nabízí již dříve naznačená otázka proč by někdo používal australské fotky srazů v Čechách a nebo proč jsou linkovány cizí videa. Nedává to smysl.

Fake news

I o takové klidné činnosti, jakou karavaning je, napíše občas někdo něco ne zcela pravdivého. Málokdo ale pak místo podložení svých informací (mýlit se může každý) raději vyhazuje kohokoliv, kdo na zjevné rozpory upozorní či si dovolí s nimi nesouhlasit odkazem na fakta. Mne se to stalo a bohužel tak nemám ani příklad – zůstal v jedné ze skupin.

Ale veřejně dohledatelný příklad jeho fake news, i když z jiného prostředí, podává tento článek: Strnadíkova lživá galéria fotografií. Nabízí i trochu jiný pohled na činnost pana Strnadíka, ale ta s karavaningem až tak nesouvisí. Po přečtení bude ale snad má poznámka v úvodu o nespojování pochopitelnější.

Závěr

Snad jedinou nezodpovězenou otázkou je, proč to dělá. Odpověď neznám – peníze mu ta karta či klub asi nepřinese, nové členy či příznivce asi také ne – takže zatím může být cokoliv, třeba naivita – anebo naopak protřelost a jiné záměry; fantazii se meze nekladou.

Celý ten klub, agentura i její představitel tak na mne působí nevěrohodně až podezřele. Samozřejmě, že každý může podnikat jak uzná za vhodné a mít stránky, jaké chce. Jen valná většina ostatních to děla tak nějak profesionálněji. Já po shlédnutí stránek klubu dospěl k výše uvedenému názoru. Vystupování a jednání zmíněného pána mne také nenaplnilo důvěrou a v tomto názoru jen utvrdilo. Místo argumentů a faktů používá s oblibou urážky a zesměšňování. Při pohledu na jeho stránky jeho obvinění z kopírování působí přinejmenším ironicky.

Že se podobný člověk dokázal dostal ke správcovství jedné z doposud největších skupin českých karavanistů je pro mne osobně smutné a znepokojivé. Zároveň je to jen jedno z dalších varování před tím vytvářet si výhradně jen na Facebooku jakýkoliv svůj obsah. Můžete o něj kdykoliv přijít. Buď díky lidem, kteří převezmou skupinu a nebo díky samotnému fb a jeho pravidlům.

  1. Díky za článek! Je za ním vidět spousta práce.
    Už jsem jej komentoval na FB, doufám, že některým lidem otevře oči.

    To se mi líbí

    1. Podklady k článku jsem dodal já. Byly zkreslené na základě mé dedukce a autor tohoto článku se nechal unést. Bohužel článek se nezakládá na pravdě. Tímto se p. Strnadíkovi omlouvám veřejně. Nedomyslel jsem dopad mých informací poskytnutých autorovi článku.

      To se mi líbí

      1. Martin Strimpfl avatar

        Podklady k článku nedodal nikdo další a k sepsání mne inspirovalo chování pana Strnadíka a komunikace s ním.

        Příspěvek začal vznikat před několika dny a včera už jen prošel posledními korekcemi. Obsahuje pouze dohledatelné skutečnosti – především tedy náhledy stránek „klubu“. Několik dnů článek vznikal proto, že jsem si ověřoval původ obrazových materiálů použitých na stránkách „klubu“.

        To se mi líbí

      2. Jak se muze anonym někomu omlouvat to nechapu…proc se nepodepíše pan anonym…

        To se mi líbí

      3. Pan anonym je zřejmě někdo z okolí p. Strnadika nebo přímo on sám. To je pouze dezinformace napsaná se záměrem zdiskreditovat článek. Sám jsem některé informace z článku ověřoval a jsou pravdivé.

        To se mi líbí

  2. Ten anonym ti dodal podstatné informace a ty si na tom děláš jméno. Snažil jsi se rozbít karavanistickou skupinu a neprošlo ti to!!! Měl by jsi se stydět, ne nadarmo tě z několika skupin vyhodili. Na každého dojde.

    To se mi líbí

    1. Martin Strimpfl avatar

      Napadají mne jen dvě možnosti:

      – pokud víte, jaké mi „dal informace“, tak musíte vědět, že v článku použity nejsou -> takže lžete.
      – pokud nevíte, tak vydáváte svoji domněnku za fakt -> tedy si vymýšlíte.

      Mimochodem, děláte ve svém písemném projevu stejnou chybu jako člověk, o kterém je článek a se kterým jsem správný pravopis slovesa „být“ mimo jiné probíral. Nepíše se „Měl by jsi se stydět“, ale „Měl by ses stydět“.

      To se mi líbí

  3. Super článek, jen tak dál…. at se lidi dozví pravdu,i když spousta ji už zná a jiným takový článek otevře oči…

    To se mi líbí

  4. Strnadík je proste klasa od doby co je v SR, nebo od narození?

    To se mi líbí

  5. Děkuji za upozornění. Moje fotografie byla opravdu ukradená z FB profilu. Nicméně celkem se divím, že pokud napíšete takový článek, nejste schopen kontaktovat mě s dotazem zda o tomto vím či nikoliv. Moje osoba Vám zajisté není neznámá. Děkuji David Kovář.

    To se mi líbí

    1. Martin Strimpfl avatar

      Dobrý den, tzv. zakladajici členy CNACC mne nenapadlo nijak ověřovat nebo pátrat po původu jejich fotografií. Asi by bylo rychlejší vyjasnění po telefonu, mé číslo je +420 777 322 650, pokud chcete, zavolejte.

      To se mi líbí

Napsat komentář

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com