Svítilna do vestavby

Komentářů:

1

Mít v autě svítilnu je asi dobrý nápad. Hledal jsem ale nějakou, která by byla jednak vždy po ruce a pokud možno vždy nabitá a připravená. K tomu robustní, s dostatečnou svítivostí a přitom malá. A ideálně se snadnou manipulací, tedy bez žádného složitého upevňování, zasouvání dobíjecích konektorů a podobně.

S nebylo pro mne překvapení, že takovou svítilnu neni jednoduché sehnat. Nabízí se sice malé přímo do autozásuvky, v cenovém rozsahu cca 200 kč, jenže ty houby svítí:

Co jsem si pořídil

Nakonec jsem objevil svítilnu značky Ledlenser P7R , která zcela splňovala má očekávání, nabízela jak vynikající svítivost, tak i stojánek s dobíjením.

Navíc byla na podzim minulého roku v obchodě Conrad akce se slevou, takže to nakonec dopadlo cenově takto:

Celkem tedy za 2.210 Kč – a získal jsem svítilny dvě, k té velké byla přiložena i jedna menší, model P3, „na klíče“. Svítilny prodávají i v obchodním domě Bauhaus.

Ke svítilně je tedy i držák do auta. Manipulace je jednoduchá, jakmile svítilna zapadne do držáku, začne se i nabíjet.

Umístnění

Umístil jsem ji za sloupek za sedadlo řidiče. Na tomto místě je dosažitelná jak z místa řidiče, tak po otevření dveří řidiče, tak i z vnitra vozu. Lepší místo jsem nenašel, navíc tady ani nezavazí.

Napájecí drát jsem protáhl otvorem pro bezpečnostní pás, sloupkem svedl do podlahy a pak až k elektro-bloku. Pod sedadlem je zásuvka 12V na tu jsem paralelně připojil i USB zdroj s dvěma výstupy, ty jsem svedl do prostoru elektro-bloku a zde připojil kabel od svítilny.

Jako další úpravu jsem ještě přelepil napájecí konektory svítilny černou páskou, to modré světlo je poměrně intenzivní.

Svítilna splnila mé očekávání, v daném místě nijak nezavazí a jde vytáhnout i od místa řidiče, když je potřeba venku něco zkontrolovat. Do držáku se snadno vkládá i se z něj vyjímá, svítí velmi dobře – zkrátka vyhovuje. Jediný problém snad je, že ji výrobce asi přestává vyrábět a doprodávají se skladové zásoby.

  1. […] připojeny neustále, nemusím je tedy zapojovat a odpojovat. Opět mě inspiroval článek na Silver On The Road. Kromě toho, že jsem si pořídil stejnou svítilnu, využil jsem i stejnou USB zásuvku a […]

    To se mi líbí

Napsat komentář

Vytvořte si web nebo blog na WordPress.com